IT-bolaget Prevas etablerar sig på Luleå Science Park

19 februari, 2019 | Nyheter

I april etablerar sig IT-företaget PREVAS på Luleå Science Park och ansvarig för Luleåkontoret blir Piteåbon Ola Bergkvist med 25-års erfarenhet från IT-branschen och som närmast kommer från en ledande befattning på Tieto.

Prevas har funnits sedan 1985 och är partner till företag inom många branscher. Kontor finns i Sverige, Danmark och Norge med ca 600 medarbetare. Företaget är börsnoterat sedan 1998.

Etableringen i Luleå blir den nordligaste i Sverige efter Gävle och man siktar att under första året vara ca 10 anställda och att växa till ca 20 personer på en treårsperiod.

För oss är teknikutvecklingen en viktig möjliggörare som ska tjäna samhället ur alla hållbarhetsperspektiv. Våra kunduppdrag präglas av stor innovationshöjd, kreativitet och moderna arbetssätt. Idag levererar vi lösningar som många för en tid sedan inte trodde var möjliga. För att det ska kunna vara görbart fokuserar vi på att fortsätta utveckla våra styrkor, vilket förutom vår teknikbredd är våra medarbetare. Vi har en utvecklande arbetsplats som bygger på kontinuerligt lärande och kompetensutveckling. Grunden i vårt hållbarhetsarbete är att vara en attraktiv arbetsgivare och en ansvarsfull affärspartner, säger Ola Bergkvist.

Prevas arbetar med områden som IoT (Internet of Things), Industri 4.0, BigData, AI/Machine Learning, AR/VR, cyber security. Appar, sensorer och Industriell IT & Automation.

Inriktning på Luleåkontoret

Fokus för Luleåkontoret kommer i första hand vara Managed Services inom industriell IT där vi vill ta helhetsansvar för kundens applikationer/landskap med tjänster som projektledning, systemutveckling, systemintegration, förvaltning och support.

Prevas är idag erkänt duktiga inom produktutveckling och har designat många produkter åt företag som har haft en produktidé men inte egna muskler att förverkliga idén och Luleåkontoret ska fortsätta i samma anda, säger Ola.

Vårt fokus kommer att vara att ha en fördelning på 50 % av så kallade in-house projekt där vi utvecklar produkter och tjänster och 50 % av konsulttjänster. Målbilden är också att bli ett Center Of Excellence för Cloudifiering,  IoT och Machine Learning, där Prevas idag är framgångsrika.  Vi ska förstå kunden och dess verksamhet samt hjälpa dem att kunna nå sin framtida strategi, avslutar Ola Bergkvist.

 

 

För mer information:
Ola Bergkvist
Tfn. 070 25 82 120