Söker du talanger?

12 mars, 2019 | Nyheter

Har ni koll på var talangerna inom ert område tar vägen?
Vet du hur trenderna ser ut hos era kommande kunder och arbetskraft?
Känner du till hur studenterna i Luleå kan bidra till er verksamhet och kanske ännu viktigare, känner de till er?

Från och med slutet av februari sitter ordförande för arbetsmarknadsenheten vid teknologkåren, Gustav Mattsson, på Luleå Science Parks kontor varje fredag som en länk och direktkontakt mellan studenter och näringsliv.
Gustav är 21 år och studerar till civilingenjör inom datateknik när han inte är engagerad på heltid inom kåren eller som projektledare för teknologkårens arbetsmarknadsmässa, LARV.
– Vår ambition är att integrera teknologkåren och studenterna i Luleås näringsliv. Många studenter känner inte alls till vilka företag och verksamheter som finns i Luleå och söker sig bort samtidigt som många företag här behöver rekrytera.
Nu hoppas Gustav på många möjligheter till interagerande med parkens företag.
– Att vara i den här miljön, med flera företag, kontor och fikarum ger en helt annan bild av vad som finns i närheten. Jag hoppas nu kunna komma närmare näringslivet och generera idéer på hur vi på olika sätt kan stötta varandra.
Teknologkåren har idag ca 3000 medlemmar, en förhållandevis outforskad resurs för näringslivet i regionen.
– Vi är öppna för alla idéer, vi kan både hjälpa till att arrangera event, jobba i projekt, ställa upp som bollplank eller bidra på andra sätt. Det viktiga är att få en kontakt och väg in i näringslivet.
Vi hälsar Gustav välkommen till oss på Luleå Science Park och ser fram emot fredagsfeeling med framtidsutsikter framöver!

Är du företagare och ser möjligheterna med att knyta studentkontakt redan nu, välkommen in och säg hej!