Rubico

Rubico Consulting AB

Rubico är en teknikutvecklingskonsult som grundades i januari 2004 av Per Johansson (CEO) och Anders Larsson (CTO). Företaget har kontor i Luleå och Kista och hjälper sina svenska och utländska kunder att utveckla inbyggda system och algoritmer, från prototyp till färdig produkt.

Företaget har två specialistområden:

Inbyggda system
Rubico utvecklar hårdvara och mjukvara för inbyggda system och Internet of Things. Företaget är en stolt medlem av Analog Devices och Telits tredjepartsprogram, vilket visar på Rubicos spetskompetens.

Med utvecklingslabb i både Luleå och Kista kan hårdvaruprototyper snabbt tas fram och avlusas för till exempel certifieringsarbete. Under åren har företaget arbetet med ett brett spektra av plattformar, från enkla mikrokontrollers och DSP-processorer till de modernaste ARM-arkitekturerna. Vare sig det gäller batteridrivet, trådlöst, energisnålt eller kraftfullt och energikrävande kan Rubico hjälpa sin kunder att ta fram sina produkter.

Mjukvarumässigt fokuserar Rubico på embedded Linux och diverse realtidsoperativsystem där både applikationer och drivrutiner kan utvecklas med agila utvecklingsmetoder.

Signalbehandling
Rubicos konsulter har en gedigen och bred kunskap inom signalbehandling och kan hjälpa till att utveckla, implementera samt optimera algoritmer för olika plattformar. Företaget har kunskap som spänner sig från digitala filter till avancerad frekvensanalys, vibrationsanalys och statistisk signalbehandling. Inom detta område har man även erfarenhet av patentprocessen och har bland annat egna svenska och internationella patent.

Adress: Luleå Science Park, Aurorum 1 C, 977 75 Luleå
Telefonnummer: +46 (0)10-101 94 94
E-postadress: info@rubico.se
Webbplats: www.rubico.se