I år är det sjätte året som Nordens främsta startup- och tillväxtbolag koras. De 50 mest innovativa bolagen vinner ett finalpaket med utställningsplats på Techarenan i Almedalen. (inkluderar resa, logi, monter och marknadsföring) 

Techarenan Serendipity Challenge, som är en del av entreprenörsplattformen Techarenan, är en årlig entreprenörstävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Finalen äger rum under Almedalsveckan och samlar 50 framtidsbolag utav vilka “Årets startupbolag” och “Årets tillväxtbolag” koras. Vinnarna får ett tillväxtpaket värt 200.000 kr och en plats på vinnardelegationens resa, i år gick den till Seoul och Tokyo. På Techarenan kan besökare träffa alla 50 bolag som ställer ut samt lyssna till seminarier under rubriken ”Från startup till miljardbolag” liksom bolagspitchar från stora scen. Utöver det kommer det även arrangeras breakout sessions på Techarenans två mindre scener. På hösten bjuds entreprenörerna in till den årliga Entrepreneurs’ Convention för att ytterligare vidga sitt nätverk och på våren arrangerar Techarenan en heldagskonferens under namnet Techarenan Summit på Waterfront.

Finaldagarna pågår under tre dagar bestående av huvudfinal, seminarier, utställning, affärsmöten och mingel m.m. Techarenan och entreprenörstävlingen Serendipity Challenge syftar till att lyfta innovation och entreprenörskap samt för att ge bolagsbyggare möjligheten att visa upp sig på den nationella arenan. Vi vill visa upp Sverige som grogrund för innovativa framtidsbolag som förändrar, förbättrar och utvecklar sina respektive industrier på global nivå, samt knyta samman entreprenörer, företagsledare, investerare, politiker och samarbetspartners.

Här är en kort film från tidigare årets arrangemang: https://vimeo.com/289253536/bd4f5639d9

Inbjudan Techarenan Serendipity Challenge SE