Har du en idé som kan skapa förändring eller som gör vardagen lite enklare? Fram till den 10 november pågår en spännande idétävling där alla som har en idé kan skicka in bidrag. Det kan vara idéer som förbättrar människors liv, löser problem, förbättrar miljön eller en teknisk innovation.

Alla kan vara med – det är enkelt att delta

Tävling riktar sig till alla medborgare i Luleå kommun, privatpersoner, företag och föreningar kan delta. Det är enkelt och går snabbt. Du behöver inte skicka med komplicerade ritningar eller krångliga formuleringar – bara beskriva vad din idé handlar om.

Alla som skickar in en idé blir kontaktade och erbjuds stöd. Vi utser fem vinnare i olika kategorier som vardera får upp till 50 000: – i konsultcheckar för att vidareutveckla idéerna. 2 vinnare får även möjlighet att pitcha sin idé för potentiella investerare.

Så här tävlar du:

Länk till tävlingen

Klicka på länken till tävlingen för att lämna ditt tävlingsbidrag och fyll i dina uppgifter inklusive en beskrivning av din idé. En jury kommer att gå igenom samtliga bidrag. Du kan lämna ditt bidrag fram till den 10 november.

Vilken typ av idé kan det vara?

Din idé kan vara något helt nytt
Din idé kan vara en förbättring av något befintligt
Din idé kan lösa ett problem
Din idé kan vara en innovation
Din idé kan vara en tjänst eller produkt
Din idé kan ge en upplevelse eller vara en aktivitet

Du kan tävla med ett eller flera tävlingsbidrag

Sekretess

Du kan vara helt trygg att det råder fullständig sekretess för de inlämnade idéerna. Inget kommer att visas eller offentliggöras utan idégivarens medgivande.

Tävling arrangeras av Luleå Näringsliv AB i samarbete med LTU Business AB och Almi Företagspartner Nord med finansiering från Vinnova