Företaget Grepit, ett avancerat utvecklingsföretag inom industriell elektronik, knyter nu till sig Andreas Lundqvist. Han tar rollen som operativ chef på företaget, som i och med denna strategiska rekrytering fortsätter sin tillväxtresa.

Andreas Lundqvist har lång erfarenhet av chefspositioner inom industrikoncerner och har under de senaste åren arbetat som Affärsutvecklingschef på Luleå Näringsliv, som vid årsskiftet övergick i Luleå Business Region. Där har Andreas fokus varit etableringsfrämjande arbete.
Grepit tar för egen del och tillsammans med andra aktörer fram produkter och tjänster för framtiden. Parkeringslösningen Zpark, som kombinerar elbilsladdare och motorvärmare i samma stolpe, är ett exempel på en produkt som bolaget utvecklat.

– ”Vi nöjer oss inte med att förbättra det som redan finns, vi vill ändra hur man ser på och använder produkter, med samhällsnytta i fokus. Det gör vi både genom att utveckla egna projekt och tillgängliggöra banbrytande teknik för våra kunder”, säger företagets VD Jimmy Abrahamsson, ”rekryteringen av Andreas som operativ chef är en viktig pusselbit i Grepits fortsatta utveckling. Hans erfarenhet inom affärsutveckling och etablering passar väl in i vårt klimat, och det är med ömsesidigt förtroende vi fortsätter vår resa tillsammans”

Andreas kommer jobba med Grepit och övriga koncernbolag under Tech Invest North.
– ”Jag är väldigt glad och stolt över att få bli en del av Grepit, som har gjort en otroligt spännande resa. De är verkligen en uppstickare på en i övrigt ganska traditionell marknad” säger Andreas, som tillträder rollen som operativ chef på Grepit i oktober 2020.

 

För mer information:
Andreas Lundqvist, Operativ chef
070-222 00 66
andreas.lundqvist@grepit.se

Jimmy Abrahamsson, VD
073-661 45 45
jimmy@grepit.se


Fakta Grepit:

Grundat 2014, dotterbolag till Tech Invest North. Säte i Luleå, kontor i Linköping, Stockholm och Palo Alto, CA, US.
Arbetar med avancerad utveckling inom industriell elektronik.