I november genomförde ICT-nätverket ett matchningsevenemang mellan internationella talanger och svenska företag med hjälp av ett AI-matchningsverktyg av det Norrköpingsbaserade företaget Cruitive

Åtta företag och 35 talanger från 13 olika länder deltog i evenemanget. Matchmakingeventet är en del av ett pilotprojekt inom ICT-nätverk där Linköping Science Park, Kista Science City, Blue Science Park, Lindholmen Science Park, Ideon Science Park och Luleå Science Park ingår. Matchningsverktyget som har använts har skapats med stöd av Svenska institutet.

48 intervjuer på en dag

Matchmakingeventet genomfördes under  Sweden Innovation Days den 18 november med fokus på att låta internationella talanger möta svenska företag. Där deltog 8 företag och 35 talanger från 13 olika länder. Tillsammans fanns det 12 lediga befattningar på företagen och totalt genomfördes 48 digitala intervjuer. Evenemanget blev lyckat, 91% av talangerna och 100% av företagen var nöjda med hur dagen blev. Varje deltagare sa att de skulle rekommendera evenemanget till andra.

Från Luleå deltog bland annat företaget BnearIT.

Lars Frisk, Konsultchef BenarIT

– Vi på BnearIT såg detta Internationella initiativ som en bra möjlighet att kunna locka till oss duktiga talanger från utanför vår region. Matchmakingen fungerade klockrent i nästan alla fall och vi fick in flera intressanta kandidater. Vi har gått vidare med några av dem i vår rekryteringsprocess, säger Lars Frisk, Konsultchef på företaget.

Vill du veta mer?

För mer information kontakta Tore Johnsson, tore@luleasciencepark.se

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn