Idag öppnar Sveriges nationella AI-center, AI Sweden, tre nya kontor i norra Sverige. Lanseringen görs i samarbete med Luleå Science Park, Skellefteå Science City och Bron Innovation.
AI är en möjliggörare för ökad konkurrenskraft, mer resurser i välfärden och ökad livskvalitet för Sveriges alla invånare.

– Med en stark tradition av den tunga industri som har byggt Sverige historiskt, ett väl utvecklat ekosystem för startups, och förståelse för hur innovation drivs bäst i partnerskap mellan näringslivet, akademin och offentlig sektor, så känns det otroligt roligt att AI Sweden nu har en närvaro även i norra Sverige. Nu ska vi bidra till att accelerera användningen av AI för Sveriges bästa, säger Patrik Isaksson, Ecosystem and Node Manager i norra Sverige AI Sweden

Det blir också officiellt att Luleå Tekniska Universitet ansluter som partner, vilket ytterligare kommer bidra till AI Swedens målsättning att accelerera användningen av AI i hela landet.

– Vi är väldigt glada att vi nu etablerar en tydlig närvaro i en stor och otroligt viktig del av Sverige. AI Sweden har nära 100 partners runt om i landet och att förstärka vår verksamhet med kontor och fler partners i norra Sverige är en mycket positiv del av vår utveckling, säger Martin Svensson, Co-Director AI Sweden.

AI Sweden grundades 2019 och har sedan tidigare kontor i Göteborg, Stockholm, Lund och Örebro och Linköping.

 

För mer information vänligen kontakta:
Eco-system and Node Manager
Patrik Isaksson
Patrik.isaksson@ai.se
Tfn. 070-267 09 91