Vi arrangerade ett digitalt företagsbesök för Carina Sammeli och Fredrik Hansson, Luleås kommunalråd på tillväxtbolaget Grepit med kontor på Luleå Science Park. 

Andreas Lundqvist, Operativ Chef på Grepit berättade om deras spännande resa där medarbetarna står i fokus. De har anställda från 8 nationer och månar om att varje person ska få möjligheter att utvecklas och trivas. Från starten 2014 har de vuxit till 40 anställda och kommer att växa betydligt under kommande år.

Utvecklingsbolaget, med kontor i Luleå, Stockholm, Linköping och London, levererar både mjuk och hårdvara inom bland annat smarta hem och hus, smarta laddstolpar och system för självkörande bilar. Carina Sammeli och Fredrik Hansson ser mötet som viktiga delar i att öka kunskapen om IT bolag och det expansiva ekosystem som Luleå Science Park ingår i. Vi behöver alla hjälpa till för att skapa attraktivitet och kommunicera alla de fördelar som finns här i samband med alla stora etableringar som sker nu.

Grepit är ett mönsterföretag vad gäller att rekrytera från LTU och ser ständigt till att studenter får chans att växa inom Grepitfamiljen