Tidigare LTU-studenten Shilpi Sinha har världen som sina rbetsplats genom sin kompetens inom UX Resarche. I veckan föreläste hon på en uppskattad lunchföreläsning med Luleå Science Park. 

Shilpi bjöd på en pedagogisk föreläsning om vad UX Resarche är och visade olika case från sin tidigare arbetsgivare IKEA Resarche Group i Silicon Valley samt nuvarande Pandora Group. Det finns en enorm potential i UX Resarche då det hjälper företag att få validerbar fakta om hur kunder agerar och gör sina val. Väldigt mycket handlar om så kallad bias- det vill säga en persons sätt att värdera och reagera på omvärlden.

En av fördelarna med UX Resarche är man får mycket mer exakt och som sagt statistik validerbar fakta att utgå ifrån -detta då konsumenter ofta inte vet vad de vill ha eller till och med i anonyma undersökningar tenderar att framställa sig i mer positiva ordalag. Shilpi är ett exempel på hur man via digitala lösningar kan få världen som sitt arbetsfält via grunden i sin utbildning i industriell design på LTU. Förhoppningsvis kan Norrbotten attrahera talanger som Shilpi i framtiden!

//Sara Json Lindmark, Affärsutvecklare Luleå Science Park