Vilken strategi har Compodium för att bli ett framgångsrikt Scaleup bolag inom säker digital kommunikation? Bland annat genom 100 % mångfald, flexibilitet och skratt, menar Compodiums VD Charlotte Berg och att inse att du som VD är den oviktigaste personen i organisationen.

Många pratar om att skapa en tillitsbaserad arbetskultur -men få gör det i praktiken. Därför var det väldigt intressant att få Charlottes tips på hur man de facto gör det när bolaget befinner sig i ett rasande tillväxttempo med siktet inställt på börsnotering. Framför allt har de satsat på säkra videomöten och har nu 100 kunder inom offentlig sektor samt några av världens största företag inom hälsovård, teknik och finans.

Compodium grundades av Bengt Grahn 1997 och han som passionerad grundare och entreprenör gjorde det smarta valet att i tillväxtfasen ta in en intraprenör – som Charlotte kallar sig. Det vill säga en person som inte har sak- utan nytänkande och strategisk ledarskapskunskap.

Men hur bygger man en produktiv och engagerande företagskultur?

Statistiken talar sitt tydliga språk om att ledare verkligen behöver jobba med detta. Endast 14 % av Sveriges medarbetare är engagerade i sina jobb, arbetar aktivt i samma riktning som sin organisation och bidrar med positiv energi. 75 % är oengagerade, saknar engagemang och är sannolikt inte benägna att bidra till organisationens mål. 11% är till och med kontraproduktiva på sina arbeten. (Statistik från ”Hej engagemang”)

Hur arbetar Compodium? Genom att se och ge feedback – vilket ökar chansen till 60 % motiverade och benägna medarbetare. Mångfald står i centrum där olikheter är en styrka och förståelse för både styrkor och svagheter. Genom positiv ansvarsförskjutning så lyfter de erfarna de som är nya och går i god för dem. Flexibilitet är en förutsättning för ett tillväxtbolag och det innebär än högre krav på tilltro, tillgänglighet, snabba beslut och tydlighet. VD:n uppmuntrar till att ständigt ställa frågor och själv ställa frågor. Via delägarskap, transparens, tydliga gemensamma mål så har ansvar och ökad intern stolthet byggts upp. Personalen blir en Compis på Compodium. Ett superbra tips är att som ledare styra upp fredagsutcheckning där man lyfter veckans händelser och ge feedback till individer som utmärkt sig.

Sist men inte minst -var tacksam. Vårda dina relationer och var tacksam över ditt jobb, dina kollegor och dina nätverk. Tillsammans är bäst!