I hård konkurrens bland Science parks och innovationsmiljöer i hela världen har Luleå Science Park blivit utvald att hålla föredrag på årets IASPs världskonferens i Sevilla 27-30 september. Temat är grön och digital förändring driven av innovation och innovationers roll i ekosystem.

Luleå Science Parks Affärsutvecklare Sara Json Lindmark föreläser inom blocket” INNOVATION ECOSYSTEMS AND A MULTI-LAYERED APPROACH TO GREEN AND DIGITAL TRANSFORMATION”. Föredraget kretsar kring den gröna energirevolutionen som sker i norra Sverige och vilken roll Luleå Science Park som innovativt, tech-ekosystem har. Utgångspunkt för föredraget är hur kan vi innovera smart genom att lära av historien. Hur har norra Sveriges tekniska megasystem skapats och vilka effekter har dom fått? Vad lyckades och misslyckade man med i de tidigare industriella faserna och vad bör vi tänka på i den stora gröna transformationen som sker i norr? Vilken roll kan Luleå Science Park spela i att skapa attraktiva, kompetenta miljöer för små och medelstora företag? Vikten av att skapa en mental och fysisk brygga till Luleå tekniska universitet och studenterna lyfts..

Det är Cartuja Science and Technology Park som i slutet av september välkomnar delegater från hela världen till Sevilla för 2022 års upplaga IASPs världskonferens. IASP är ett nätverk för science parks och innovationshubbar och temat för årets konferens är Green and digital change powered by innovation: The role of innovation ecosystems.

IASP – International Association of Science Parks grundades 1984 och är ett globalt nätverk för science parks och innovationsmiljöer med målet att driva tillväxt, internationalisering och effektivitet för medlemmarna. IASP har 350 medlemmar över hela värden samt över 115 tusen deltagande företag. 

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn