Vi blev kontaktade av Sandbackaskolan i Arvidsjaur som ville besöka Luleå Science Park med syfte att vidga naturvetenskapselevers vyer kring framtida karriärmöjligheter. Vad kan man jobba med om man blir ingenjör var frågan.

Eleverna började med att träffa inkubatorn Artic Business där Stefan Lundblom berättade om alla möjligheter det finns med att starta upp och driva företag. Emil Lilja, Vd på Curest berätta om sin resa som civilingenjör och entreprenör. Curest arbetar med virtuell rehab med hjälp av 3D-glasögon. 

Efter lunchen fick eleverna träffa Ulf Lindfors och Linus Johnsson på Itasca. Itasca erbjuda konsulttjänter inom bergmekanik, numerisk analys för geomekaniska tillämpningar och effektivt uttnyttjande av undermarken som resurs. 

Dagen avslutades med ett besök på Grepit där Andreas Lundqvist berättade om de olika verksamheter företaget bedriver, bland annat Zpark och Innovative living. 

Vi på Luleå Science Park vill rikta ett stort tack till de företag med personal som deltog och berättade om vad det finns för olika inriktningar när man läser en ingenjörsutbildning.