Äntligen fick vi ha en fysisk föreläsning med Anne-Marie Eklund Löwinder här på Luleå Science Park. Anne-Marie är grundare och VD för Amelsec och rankad som en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter. Ann-Marie har varit Säkerhetschef på Internetstiftelsen, Internet Foundation i Sverige i nästan 20 år. 

Ann-Marie tilldelades Lifetime Achievement Award (2021), priset tilldelas för att lyfta fram de personer som har haft en särskilt stor betydelse för digitaliseringen av Sverige. 2018 mottog Anne-Marie Svenskt Näringslivs Säkerhetsstipendium samt Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens guldmedalj som tilldelas personer för unika och betydelsefulla insatser inom något av akademins områden. 2019 blev hon utsedd till Årets trygghetsambassadör av SNOS (Säkerhet för Näringsliv och Samhälle).

Hon blev Årets säkerhetsprofil 2012 med motiveringen att hon är den kompletta säkerhetspersonen med bred och djup kunskap kring IT-säkerhetsfrågorna. Anne-Marie är en av få personer i världen som blivit utsedd till Trusted Community Representative i rollen som Crypto Officer och en av DNSSEC nyckelpersoner, utsedd av den internationella organisationen ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).