Förra veckan invigdes Luleå Science Parks motsvarighet i Skellefteå, nämligen Skellefteå Science Park! Vi deltog på invigningen där vi bland annat fick lyssna till två otroligt intressanta föreläsningar samt ett intressant panelsamtal med representanter från Skellefteå Kraft, ABB, LTU, North Kingdom och Skellefteå kommun som alla var eniga att vi måste korsbefrukta olika branscher. Tänka i nya banor, se nya mönster och nya möjligheter.

En av föreläsarna var Michaela Magas, en prisad innovatör som har en meritlista på över 25 år av innovation och är en erkänd talare på globala event där hon under denna föreläsning berättade och inspirerade oss lyssnare till hur vi kan använda teknik på mer än ett sätt. Genom att ta en etablerad teknik och använda den i ett nytt område, som den inte ursprungligen är designad för att användas inom, kan otroliga saker hända. Exempelvis berättade Michalea om hur de hjälpte en blind sångare som inte kan se sin publik att ändå få ta del av stämningen genom pulssensorer.

Vi fick även lyssna till när Gustav Stenbeck på ett inspirerande och nytänkande sätt pratade om hållbarhet. Gustav är en entreprenör, riskkapitalist och utsedd till en av Sveriges bästa hållbarhetschefer. Han väckte många tankar och idéer kring hur vi egentligen ser på begreppet Hållbarhet, och varför vi inte är mer hållbara trots att vi alla är så eniga om att det är av största vikt att tänka och agera hållbart.

Vi gratulerar Skellefteå till deras nya science park, tackar för ert varma välkomnade och ser framemot vårt fortsatta gemensamma arbete!