Vi fick en pratstund med en av Haystacks grundare, Björn Hortell och fick ta del av livet som entreprenör och hur deras affärsidé kan bota ensamhet

Haystack är den första dejtingtjänsten där människor kan lära känna varandra online genom att göra roliga saker tillsammans. Haystacks vision är en värld där alla blir välkomnade för vilka de är och inte för hur de ser ut. Det ska vara kul att komma i kontakt med nya människor, även online. 

https://youtu.be/j4Hqb2jvFdk

– “Jag flyttade utomlands i tidiga 20-åren och reste runt mycket i både arbete och nöje. Eftersom jag ofta flyttade till en ny plats själv använde jag dejtingappar för att komma i kontakt med nya människor. Jag märkte fort att de appar som finns är bra på att skapa matchningar, men de bryter varken isen eller skapar interaktion. Hur kan man veta om man klickar med någon genom att titta på en statisk bild och sedan text chatta? Jag började prata med människor i olika delar av världen om vad jag upplevde och märkte att jag inte var ensam om att känna så. Där någonstans föddes idéen bakom Haystack” säger Björn Hortell, en av grundarna.