I fredags den 26/1 hade Folkuniversitet invigning av sina nya lokaler här i Luleå Science Park. Kommunalråd Fredrik Hansson var på plats och klippte bandet. Vi på Luleå Science Park hälsar Folkuniversitet varmt välkomna!

Folkuniversitetet är en utbildningsorganisation som erbjuder ett brett utbud av vuxenutbildningar och kurser. Det är en ideell organisation som är politiskt och religiöst obunden. Deras verksamhet sträcker sig över många områden, inklusive språkundervisning, konst- och kulturkurser, yrkesutbildningar, samt högskoleförberedande kurser.

Just nu genomför Folkuniversitetet i Luleå en utbildning som kallas för ”Korta vägen”. Utbildningen vänder sig till personer som har studerat minst två år på universitet eller motsvarande nivå i Sverige eller i ett annat land. Utbildningen genomförs på heltid under fyra-sex månader och ska förbereda deltagaren antingen för vidare studier eller jobb. Folkuniversitetet samarbetar med Luleå Tekniska Universitet i genomförandet av Korta vägen och utbildningen ges på uppdrag av Arbetsförmedlingen.

Vill du veta mer om utbildningen eller är du intresserad av ett samarbete med Folkuniversitetet? Läs mer på deras hemsida: Korta vägen i Luleå – Folkuniversitetet.