Luleå Makerspace och Luleå Näringslivs AB bjuder in till en spännande lunchföreläsning tillsammans med dataspelföretaget Starstable om den svenska dataspelsindustrin.
Peter Parnes inleder kort om dataspelsbranschen och sedan berättar Nika Bender och Karoline Forsberg från Starstable om deras spel Star Stable Online och företaget.

Plats: Luleå Makerspace, Sandviksgatan 20
Dag: Onsdag 30/10
Tid: 11:30-12:30

Vi bjuder på lunch. Begränsat antal platser.

Om Starstable:
Star Stable grundades 2010 i Stockholm och 2011 släpptes spelet Star Stable Online som är ett unikt 3D-multiplayer-onlinespel fullt av hästar, magi och äventyr. Star Stable Online är designat för flickor mellan 8 och 18 år och drivs av uppdraget att vara en plattform där flickor kan träffas, dela en fantastisk onlineupplevelse från hästryggen och fira systerskap. För närvarande är Star Stable Online tillgängligt på 14 språk, har 15 miljoner registrerade användare i 180+ länder och en halv miljon aktiva spelare varje månad, vilket gör det till det 1 rankade och snabbast växande hästspelet i världen. Star Stable Online ägs, produceras och drivs av Star Stable Entertainment med huvudkontor i Stockholm, Sverige med fler än 100 anställda.

Om Luleå Makerspace:
Luleå Makerspace är en ideell förening för att stötta alla som vill skapa med modern teknik. Föreningen grundades 2013 och arrangerar mer än 100 olika arrangemang per år och når ca 2000-3000 personer per år. Fokus ligger på den moderna tekniken med olika analoga och digitala verktyg.

En aktivitet i projektet Innovation Game 2.0.