Även vi på Luleå Science Park kan summera 2020 som ett onekligen annorlunda år. Men det finns många ljusglimtar som vi gärna delar med oss av.

Digitala föreläsningar har rullat på och varit ”välbesökta”. Vi har navigerat oss genom AI, tech, digitala transformationer, hälsa och ledarskap.  Sedan mars har vi genomfört 24 föreläsningar med totalt 2300 anmälda. Vi har nått nya målgrupper och nya besökare från hela landet. Vi fortsätter med full fart in i 2021 och i januari har vi tre intressanta föreläsningar inom bla cybersäkerhet och AI. 

Under året är det många organisationer i Sverige som har jobbat med ansökningar till Europakommissionens kommande innovationshubbar (European Digital Innovation Hub) som ska skapa ett internationellt nätverk med syfte att stötta och sprida innovationer och innovationskraft på bred front. Luleå Science Park är en av de organisationerna och vi är delaktiga i två av de 15 ansökningar som vunnit Regeringskansliets förtroende och blivit presenterade för Europakommissionen. De två ansökningarna har tagit avstamp i AI respektive cybersäkerhet vilka kommer vara två oerhört viktiga ämnen för alla i vår region.

Projektet Scale Up North som vi driver för företag som vill skala upp sin verksamhet har genomfört en rad lyckade workshops. Bland annat med Neava och Mobilaris. Det har tittats både på att vässa affärsmodeller ytterligare och effektiviserar ledningsgrupper.

Nybyggnation i Luleå Science Park när Diös bygger nytt för  Pensionsmyndigheten. Myndighetens nya kontor blir anpassat för ett flexibelt och modernt arbetssätt med funktionella mötesplatser. Avtalet som skrivs omfattar cirka 2 600 kvadratmeter, med en option på ytterligare ytor. Inflyttning sker under sommaren 2023.

AI Sweden satsar i norr och öppnar kontor på Luleå Science Park, Skellefteå Science City och Bron Innovation. Digital invigning med alla tre kontor och 150 åhörare som vill veta mer om satsningen och vad det innebär för oss i norr.

Internationell matchmaking med AI-lösning genomfördes i november. Åtta företag och 35 talanger från 13 olika länder deltog i evenemanget. Matchmakingeventet är en del av ett pilotprojekt inom ICT-nätverk där Linköping Science Park, Kista Science City, Blue Science Park, Lindholmen Science Park, Ideon Science Park och Luleå Science Park ingår. Matchningsverktyget som har använts har skapats med stöd av Svenska institutet. Två företag från Luleå deltog.

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn